Over Olivia

Ik help je om dieper in je lichaam te voelen
en contact te maken met je gevoeligheid
en je kracht.

Hoi, ik ben Olivia, lichaamsgericht therapeut. Ik droom van een wereld waarin we onze vrije, spontane stroom mogen volgen. Waarin we eerlijk en open durven te zijn over wat er in ons omgaat. Zacht en gevoelig naar onszelf. Een wereld waarin we de diepe emotionele verbinding kunenn voelen die we met elkaar hebben en leven vanuit vertrouwen in plaats van uit angst. Ik zie dat door persoonlijk werk onze donkere kant kant transformeren en onze eigen essentie ruimte krijgt om te stralen. Dat heeft niet alleen effect op ons eigen leven, maar ook op de wereld om ons heen.

Over Olivia

Waarom doe ik dit werk?

Mijn eigen “dark side

Voor een deel is dat simpelweg wie ik ben. Dit is gewoon datgene wat ik het meest interessant vind in het leven, ik kan er niets aan doen!
Gelukkig maar, want ik had en heb zelf een heleboel donkere kanten.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar heel weinig klopte. Mijn ouders wisten zelf niet zo goed hoe ze contact konden maken, of hoe ze om moesten gaan met hun eigen emoties. Er was woede, afstandelijkheid, hardheid. Ik heb nauwelijks herinneringen aan fijne of zachte momenten. Daarnaast voelde ik me vaak heel onveilig thuis. Het was zo onvoorspelbaar en mijn conclusie was dat ik me maar beter kon wapenen voor het geval dat er weer iets mijn kant op zou vliegen. Om te overleven koos ik als kind voornamelijk twee strategieen: ik vluchte in mijn eigen wereld en ik liet naar buiten toe zien dat ik onverwoestbaar sterk ben.
Met een koud gevoel in mijn borst, veel verdriet en verzet ging ik het leven in als jonge volwassene. Ik verlangde naar liefde en warmte, maar wist niet of dat uberhaupt bestond. Ik voelde me zo eenzaam, donker en koud dat ik niet wist wat er nou leuk zou zijn aan leven.

JA zeggen tegen alles wat ik voel

Omdat mijn pijn EN mijn verlangen zo groot waren ben ik al vroeg begonnen met het zoeken van hulp. Eerst via de gangbare weg, een psycholoog. Maar dat was niet wat me hielp. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een lichaamsgericht therapeut. En eindelijk had ik het idee dat er misschien toch wel hoop was voor mij. Door mijn lichaam te betrekken bij het proces omzeilden we als het waren mijn veel te sterk, analytisch hoofd. Ik maakte contact met een diepe put van verdriet, verwoestende boosheid en kille haat. Maar ook met mijn intuitie, helder weten en de zachtheid van mijn hart.
Langzamerhand zijn er dingen gaan veranderen. Uit mijn woede is gezonde kracht geworden die de stromende liefde van mijn hart een veilige bedding biedt. Ik ben steeds meer “ja” aan het zeggen tegen alles wat er in me gebeurd en ik ben steeds dieper aan het zakken in mijn lijf. Tegenwoordig twijfel ik nooit meer of ik het leven nou eigenlijk wel de moeite waard vind.

Nu, vele jaren later, kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het mogelijk is om oude pijn achter je te laten en een leven te creeren vol liefde, zachtheid en overvloed.
Dat is goed nieuws, want als ik het kan kun jij het ook!

Mijn opleidingen

In 2012 heb ik mijn 4-jarige opleiding lichaamsgerichte therapie afgerond (Medita Schule), en tegelijk ook de medische basiskennis (School voor Homeopathie, Amersfoort). Daarna ben ik een aantal jaren student geweest bij de Ridhwan. De afgelopen jaren heb ik trainingen gevolgd bij het Centrum voor Tantra en de Vrouwenvallei. Daarnaast heb ik veel cursussen gedaan, zoals yoga, meditatie, ademwerk en familieopstelling.

Het leven zelf mijn belangrijkste bron van groei en inspiratie en zoek ik hierbij geregeld ondersteuning en verdieping door sessies bij mijn eigen lichaamsgericht therapeut. Ik ervaar mijn eigen ontwikkeling als een voortdurend, steeds subtieler wordend proces.

Wil je graag met mij werken? Een kennismakingssessie is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op