Sessie lichaamsgerichte coaching

Een sessie lichaamsgerichte coaching is op maat gemaakt voor jou

Ik bied je een plek waar je mag voelen, uitspreken, onderzoeken en verkennen wat jij op dat moment mee maakt. Ik bied je daarbij een veilige setting om ook datgene niet uit de weg te gaan wat tot nu toe nog niet veel ruimte heeft gekregen. Alle gevoelens zijn welkom, zowel je vreugde, plezier en zachte stroom als ook datgene wat niet aangenaam voelt. In dit onderzoek ben ik je partner. Ik sta aan jou kant, ik steun je waar nodig en soms nodig ik je uit om een stapje buiten je eigen comfortzone te zetten en iets nieuws uit te proberen. Dit gebeurd altijd in afstemming met jou, jij hebt de regie over het proces.

Je lichaam is daarbij leidend. Door je aandacht te houden bij wat je op dat moment in je lichaam ervaart kan het lichaam leren. Hierin verschilt mijn benadering van de reguliere psychologische zorg, die veelal gericht is op het zoeken van een cognitieve en gedragsmatige oplossing voor je vraag.

sessies lichaamsgerichte coaching
sessies lichaamsgerichte coaching

Omdat we je lichaam volgen verloopt elke sessie anders

Je lichaam stuurt het proces, soms is dat heel subtiel en soms groots en intens. We volgen dat proces en onderzoeken wat er op dat moment gebeurd. Ik help je hierbij door vragen te stellen en je terug te geven wat ik zie. Vervolgens kijken we samen wat voor emoties en impulsen hieruit voort komen.

Soms zit je op een stoel, soms gebeurd dat door middel van beweging of liggend op een matras, het is altijd een co-creatie. Ik doe suggesties die je mag volgen of niet. Mijn input van buitenaf kan een nieuwe beweging in jou aanmoedigen, maar het kan net zo goed dat je voelt dat mijn suggestie niet past bij wat jij op dat moment nodig hebt. Ook dat is helemaal welkom, we blijven bij wat jij ervaart.

Een belangrijk deel van de pijn die we met ons meedragen is ontstaan in contact met de mensen om ons heen. We voelden ons afgewezen, niet gezien of ongewenst. Het contact met anderen kan deze (oude) pijn in ons triggeren, maar ook helen. Nog wel belangrijker dan de gebruikte methodes is dan ook het contact tussen ons. Het heeft een diep helende werking je (oude) pijn zichtbaar te maken aan een ander die met je meeleeft, die vanuit een open hart verbinding met je maakt en je oordeelloos steunt. In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek kijken we samen of de klik er is.

Ja, ik wil een afspraak maken
Heel intuïtief ingesteld.
Niet-oordelend
ook speels – wat heel fijn is. Je brengt een lichte energie mee – heerlijk bij de zwaardere onderwerpen! En extra versterkend bij de lichtere energieën.
Je bent aanwezig met aandacht.
Een liefdevolle toeschouwer van mijn proces.
Lieke

Methodes

Mindset

Onze gedachtenpatronen kunnen heel bepalend zijn van hoe we naar de wereld kijken en onszelf waarnemen. Vaak hebben we ze overgenomen uit ons familiesysteem en onze cultuur. We nemen deze opvattingen persoonlijk en denken dat het iets over ons zegt. Zo tekken we bijvoorbeeld de conclusie dat we niet goed genoeg zijn (een van de grootste misvattingen van deze tijd!). Samen kijken we of deze gedachtes eigenlijk wel waar zijn. Lees ook mijn blog over de innerlijke criticus.

Lichaamsbewustzijn

We gebruiken je lichaam als ingangsport tot je innerlijke wereld. Ons lichaam heeft een ander tempo dan ons hoofd. Vertraging is belangrijk om contact te maken met jezelf van binnenuit en het is de eerste stap om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Daardoor creeer je als het ware een “container” voor de intensere emoties en ervaringen. In de sessies maken we hiermee een begin, als je wilt kun je er thuis verder mee oefenen.

Bewegingsoefeningen

Ik gebruik bewegingsoefeningen uit de bio-energetica. Deze ondersteunen je om de stroomende energie die bij emoties hoort vrijer te laten bewegen. De oefeningen lijken soms op yoga-oefeningen en vergroten in eerste instantie vaak de spierspanning, gevolgd door ontspanning. Je leert om die manier om beetje bij beetje controle los te laten en meer aanwezig te blijven bij wat je voelt, terwijl je in contact blijft met je lichaam en de benen op de grond.

Systemisch werk

We leven in een individualistische samenleving. Maar daarnaast zijn we onderdeel van systemen en diep verbonden met elkaar. Deze systemen hebben grote en vaak onbewuste invloed op hoe we ons voelen en gedragen, met name het familiesysteem heeft ons gevormd. Door een opstelling breng je informatie vanuit een diepere, systemische laag in het bewustzijn. Het kan je helderheid brengen over jouw familiesysteem en soms kan het je helpen makkelijker een volgende stap te maken.

Ademwerk

Onze ademhaling zegt veel over wat er gebeurd in ons lijf. Vaak zetten we onze emoties vast door onze adem in te houden. Het kan helpen om aandachte te besteden aan je adem, zowel om diepere emoties uit te nodigen als ook om er beter bij te kunnen blijven.

Energetisch werk

Onze ogen nemen maar een klein spectrum aan kleuren waar. Toch hebben we de neiging om “eerst te zien, dan te geloven”. Maar zo veel is voor ons onzichtbaar. Heb jij weleens wifi, magnetronstralen of lucht gezien? Toch zou je niet ontkennen dat het bestaat. Mijn achtergrond in energetisch werk maakt het onzichtbare zichtbaar. Optioneel kan ook een energetische behandeling (healing) onderdeel zijn van een sessie. Ik gebruik het chakrasysteem en de healingtechnieken van Barbara Brennan.

Ik kom gratis kennismaken

Tarieven

Tijdens mijn sessies met Olivia, creëerde ze een veilige en rustige plek om samen te onderzoeken. Ze heeft aandacht voor lichaam en geest, deze combinatie werkte voor mij heel goed. Ik heb veel aan de sessies gehad.

Marcella

Praktische informatie

Een sessie lichaamsgerichte coaching duurt 60 tot 75 min en vindt plaats in mijn praktijk in Utrecht. Een routebeschrijving vind je hier.

De eerste sessie is een kennismakingssessie en altijd gratis. We hebben een half uur om helder te krijgen wat je vraag is en of we samen aan het werk kunnen. Na de intake kost een losse sessie 65 euro. Op dit moment wordt ik (nog) niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Het afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voor de sessie kosteloos, bij een afmelding korter dan 24 uur breng ik het hele bedrag in rekening.

sessies coaching Utrecht